Succesvolle Finale LeesVertelwedstrijd 2024!

Terug naar Nieuws
Gepubliceerd op

Succesvolle Finale LeesVertelwedstrijd 2024!

Succesvolle Finale LeesVertelwedstrijd 2024!

Zaterdag 13 april 2024 werd in Amersfoort de finale van de 27e editie van de Nationale LeesVertelwedstrijd gehouden. Een initiatief van Woord en Gebaar en dit jaar voor het eerst keer georganiseerd door TYD.

Een dag vol met magie waarbij het thema Wonka centraal stond. In de versierde foyer konden kinderen (en ouders) deelnemen aan diverse (spel)activiteiten van onder andere TOG schaakclub, de Nederlandse Gebarencentrum, IN Gebaren en het circus van Circusclub & Circusbende. Ook kon je geschminkt worden door Oorigineel en kon men genieten van diverse lekkernijen zoals de suikerspin en popcorn.

LVW24 101.JPG

Winnaar van 2024

Tussen het theater van Boaz Blume, Eva Prevaes, Ali Shafiee en Kitchen’s Light door mochten zeven kinderen van verschillende scholen uit heel Nederland hun favoriete boek tot leven brengen in de Nederlandse Gebarentaal. Elke finalist gebaarde op zijn of haar unieke manier waardoor de schoonheid van gebarentaal en literatuur samensmolt tot een prachtige expressie van creativiteit.

Wij en het publiek hebben enorm genoten van de verhalen van de finalisten. Echter kon er maar één tot winnaar worden uitgeroepen en na lang overleg heeft de jury een keuze gemaakt: de winnaar van de Nationale LeesVertelwedstrijd 2024 is Berivan van Kentalis Signis, Amsterdam! De tweede prijs ging naar Tygo van Kentalis Enkschool, Zwolle. Jelmer van Kentalis Guyot Groningen mocht de derde prijs in ontvangst nemen. Gefeliciteerd Berivan, Tygo, Jelmer en alle finalisten!

LVW24 18.JPG

Organisatie

Voor TYD was het een primeur om een evenement van deze omvang te organiseren, het resultaat was een onvergetelijke dag vol inspiratie en bewondering. Het succes van deze finale belooft een toekomst voor verdere samenwerkingen en initiatieven die de kracht van de gebarentaal en diversiteit vieren. TYD wil Stichting Woord en Gebaar hartelijk bedanken voor het vertrouwen en de samenwerking. En een speciale dank gaat uit naar de fondsen die dit evenement hebben ondersteund en mogelijk hebben gemaakt!

Het was een geslaagde dag vol met vreugde, creativiteit en inclusie. Op naar volgende jaar!

Klik hier voor meer foto's en informatie over de LeesVertelwedstrijd!

    Deel dit nieuws:

Up-to-date blijven

Nieuwsbrief

Wil je de actuele nieuwsberichten van TYD per mail ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

TYD
  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • Youtube
  • LinkedIn
© 2024 TYD -  contact@tyd.nlDevelopment: MUS